AnaSCI - Fitness Evolved

Buy Needles and Syringes with NO PRESCRIPTION   Synthetek Muscle Building And Fat Loss Products   Cheap Pure Supplements

©СИТЕ СОДРЖИНИ НА ОВОЈ ВЕБ-САЈТ СЕ ЗАШТИТЕНИ СО АВТОРСКИ ПРАВА И НЕ МОЖАТ ДА БИДАТ КОПИРАНИ БЕЗ СОГЛАСНОСТ ОД АДМИНИСТРАТОРИТЕ 2003-2020

   
   
   
   
Largest Selection of Bodybuilding Products   Largest Selection of Bodybuilding Products   Largest Selection of Bodybuilding Products


Корисникот КП Најчесто поставувани ПРАШАЊА Листа На Членови Календар Нови Мислења Брзи Врски Одјавите

AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved


        
        
        
        

Автоматски Преводи (Напојува со Yandex):
Albanian Belarusian Catalan Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hungarian Italian Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Go Back  Анаболни Стероиди Дискусија и боди билдинг Форум > Најчесто поставувани ПРАШАЊА

BB Кодот
BB кодот е збир на ознаки врз основа на HTML јазикот на кој ќе може веќе да бидат запознаени со. Тие ќе ви овозможи да додадете форматирање на вашите пораки во ист начин како што HTML прави, но има и поедноставна синтаксата и никогаш не ќе се скрши на изгледот на страниците што го гледате. Способноста да се користи BB кодот е поставена на форумот-по-форум основа од страна на администратор, значи, треба да проверите правила на форумот кога ќе се објави нова порака.

Подолу е листа на BB кодот ознаки можете да го користите за да ја форматирате вашата пораки.
BB Кодот Листа
[б], [јас], [u] Храбар / Italic / Подвлече
[боја] Боја
[size] Големина
[font] Фонтот
[нагласи] Се потенцира
[left], [десно], [center] Лево / Десно / Центар
[точка] Алинеја
[email] E-Mail Поврзување
[url] URL Hyperlinking
[thread] Тема Поврзување
[пост] Пост Поврзување
[list] Bulleted Листи / Напредно Листи
[img] Слики
[code] Кодот
[php] PHP Кодот
[цитат] Цитат
[noparse] Стоп BB Кодот Парсирање
[прикачите] Прилогот
[el] BBCode for Email
Неточни BB Кодот Употреба:
  • [url] www.example.com [/url] - не ставајте празни места помеѓу загради код и текстот ќе се применуваат кодексот.
  • [email][email protected][email] - на крајот загради мора да содржи напред коса црта ([/email])

Храбар / Italic / Подвлече
[B], [i] и [u] ознаките ви овозможуваат да креирате текст кој е bold, italic и подвлечен.
Употреба [б]вредност[/b]
[јас]вредност[/i]
[u]вредност[/u]
Пример За Користење [b]овој текст е храбар[/b]
[i]овој текст е italic[/i]
[u]овој текст е подвлечен[/u]
Пример Излез овој текст е со задебелени букви
овој текст е курзив
овој текст е подвлечен

Боја
[Боја] тагот ви овозможува да ја смените бојата на вашиот текст.
Употреба [color=Опција]вредност[/color]
Пример За Користење [color=сино]овој текст е сино[/color]
Пример Излез овој текст е сино

Големина
[Size] тагот ви овозможува да ја смените големината на вашиот текст.
Употреба [size=Опција]вредност[/size]
Пример За Користење [size=+2]овој текст е во две големини поголем од нормално[/size]
Пример Излез овој текст е две димензии поголеми од нормалните

Фонтот
[Font] тагот ви овозможува да го промените фонтот на вашиот текст.
Употреба [font=Опција]вредност[/font]
Пример За Користење [font=курир]овој текст е во курир фонт[/font]
Пример Излез овој текст е во курир фонтот

Се потенцира
[Нагласи] тагот ви овозможува да ја истакне вашиот текст.
Употреба [нагласи]вредност[/потенцира]
Пример За Користење [нагласи]овој текст е означен[/потенцира]
Пример Излез овој текст е означен

Лево / Десно / Центар
[Left], [right] и [center] ознаки ви овозможи да ги промените усогласување на вашиот текст.
Употреба [left]вредност[/left]
[center]вредност[/center]
[десно]вредност[/right]
Пример За Користење [left]овој текст е лево-усогласена[/left]
[center]овој текст е центар-усогласена[/center]
[десно]овој текст е во право-усогласена[/right]
Пример Излез
овој текст е лево-усогласена
овој текст е центар-усогласена
овој текст е во право-усогласена

Алинеја
[Точка] тагот ви овозможува да алинеја вашиот текст.
Употреба [точка]вредност[/indent]
Пример За Користење [точка]овој текст е вовлечен[/indent]
Пример Излез
овој текст е вовлечен

E-Mail Поврзување
[Email] тагот ви овозможува да линк кон некоја email адреса. Можете да ги вклучите изборен параметар за 'името' вашата врска.
Употреба [email]вредност[/email]
[email=Опција]вредност[/email]
Пример За Користење [email][email protected][/email]
[[email protected]]Кликни Тука за да се е-Мејл Мене[/email]
Пример Излез [email protected]
Кликни Тука за да се е-Мејл Мене

URL Hyperlinking
[Url] тагот ви овозможува да линк до други веб-сајтови и датотеки. Можете да ги вклучите изборен параметар за 'името' вашата врска.
Употреба [url]вредност[/url]
[url=Опција]вредност[/url]
Пример За Користење [url]http://www.anasci.org/vB[/url]
[url=http://www.anasci.org/вб]Анаболни Стероиди Дискусија и боди билдинг Форумот[/url]
Пример Излез http://www.anasci.org/vB
Анаболни Стероиди Дискусија и боди билдинг Форум

Тема Поврзување
[Thread] тагот ви овозможува да линк за да теми со впишување на тема id. Можете да ги вклучите изборен параметар за 'името' вашата врска.
Употреба [thread]threadid[/thread]
[thread=threadid]вредност[/thread]
Пример За Користење [thread]42918[/thread]
[thread=42918]Кликни Ме![/thread]
(Забелешка: threadid/postid е само пример и не може да линк за да валидна тема/пост.)
Пример Излез http://www.anasci.org/vB/showthread.php?t=42918
Кликни Ме!

Пост Поврзување
На [пост] тагот ви овозможува да линк за да мислења преку наведување на post id. Можете да ги вклучите изборен параметар за 'името' вашата врска.
Употреба [пост]postid[/post]
[post=postid]вредност[/post]
Пример За Користење [пост]269302[/post]
[post=269302]Кликни Ме![/post]
(Забелешка: threadid/postid е само пример и не може да линк за да валидна тема/пост.)
Пример Излез http://www.anasci.org/vB/showthread.php?p=269302#post269302
Кликни Ме!

Bulleted Листи
[List] тагот ви овозможува да креирате едноставна, bulleted листи без наведување опција. Во рамките на вредноста дел, секој куршум е означена со [*] ознака.
Употреба [list]вредност[/list]
Пример За Користење [list]
[*]листа точка 1
[*]листа точка 2
[/list]
Пример Излез
  • листата на објекти 1
  • листата на објекти 2

Напредни Листи
[List] тагот ви овозможува да креирате напредни листи со впишување опција. Опција треба да имаат вредност од 1 (за подредена листа) или (азбучен со големи букви листа) или (азбучен со мали букви листа) или I (за нумериран со големи Римски бројки листа) или i (за нумериран со мали Римски бројки листа).
Употреба [list=Опција]вредност[/list]
Пример За Користење [list=1]
[*]листа точка 1
[*]листа точка 2
[/list]

[list=a]
[*]листа точка 1
[*]листа точка 2
[/list]
Пример Излез
  1. листата на објекти 1
  2. листата на објекти 2
  1. листата на објекти 1
  2. листата на објекти 2

Слики
[Img] тагот ви овозможува да прикачувате слики во вашите мислења. Исто така можете да комбинирате оваа ознака со [url] тагот за да ги направите сликите да стане линкови.
Употреба [img]вредност[/img]
Пример За Користење [img]http://www.anasci.org/vB/images/aria/statusicon/forum_new.gif[/img] (Не се поврзани)

[url=http://www.пример.com] [img]http://www.anasci.org/vB/images/aria/statusicon/forum_new.gif[/img] [/url] (Поврзано)
Пример Излез (Не се поврзани)

(Поврзани)

Кодот
[Code] ознака се префрлува на фиксна ширина (monospace) фонт и ги зачувува сите проред.
Употреба [code]вредност[/code]
Пример За Користење [code]
<script type="text/javascript">
<!--
    сигнализација("Здраво светот!");
//-->
</script>
[/code]
Пример Излез
Code:
<script type="text/javascript">
<!--
	alert("Hello world!");
//-->
</script>

PHP Кодот
[Php] ознака врши истата функција како во [code] ознака, но исто така додава синтакса за PHP код. Иако е дизајниран за PHP, тоа може правилно да се истакнат некои други C-како јазици.
Употреба [php]вредност[/php]
Пример За Користење [php]
$myvar = 'Hello World!';
за ($јас = 0; $< 10; $јас++)
{
    echo $myvar . "\n";
}
[/php]
Пример Излез
PHP Code:
$myvar 'Hello World!';
for (
$i 0$i 10$i++)
{
    echo 
$myvar "\n";


Цитат
[Цитат] тагот ви овозможува да се утврди текст на некој друг.
Употреба [цитат]Цитат[/цитат]
[цитат=Корисничко Име]вредност[/цитат]
Пример За Користење [цитат]Lorem ipsum dolor sit amet[/цитат]
[цитат=John Doe]Lorem ipsum dolor sit amet[/цитат]
[quote=John Doe;352284]Lorem ipsum dolor sit amet[/quote]
Пример Излез
Цитат:
Lorem ipsum dolor sit amet
Цитат:
Originally Posted by John Doe
Lorem ipsum dolor sit amet
Цитат:
Originally Posted by John Doe View Post
Lorem ipsum dolor sit amet

Стоп BB Кодот Парсирање
[Noparse] тагот ви овозможува да запре парсирање на BB код.
Употреба [noparse][b]вредност[/b][/noparse]
Пример За Користење [noparse][b]Lorem ipsum dolor sit amet[/b][/noparse]
Пример Излез [b]Lorem ipsum dolor sit amet[/b]

Прилогот
[Прикачите] тагот ви овозможува да се прикаже прилог во вашиот пост, наместо на дното. Тоа само ќе се прикаже прилозите кои припаѓаат на пост во кој што истата е искористена.
Употреба [прикачите]attachmentid[/прикачување]
Пример За Користење [прикачите]12345[/прикачување]
Пример Излез

BBCode for Email
Употреба [el]вредност[/el]
Пример За Користење [el]c/v?e=D5D939&c=6B2F6&t=0&l=2BA52238&email=isH%2BauuXhNj%2B3CpXkgfIFqy2rhD%2F20PJ[/el]
Пример Излез


Часовите се според зоната GMT -4. Времето сега е 04:25 AM.


Copyright © 2003-2020 AnaSCI.org. Сите права се задржани.