AnaSCI - Fitness Evolved

Buy Needles and Syringes with NO PRESCRIPTION   Synthetek Muscle Building And Fat Loss Products   Cheap Pure Supplements

©ALL CONTENT OF THIS WEBSITE IS COPYRIGHTED AND CANNOT BE REPRODUCED WITHOUT THE ADMINISTRATORS CONSENT 2003-2020

   
  Synthetek Syntherol  
   
   
Largest Selection of Bodybuilding Products   Largest Selection of Bodybuilding Products   Largest Selection of Bodybuilding Products


Корисникот КП Најчесто поставувани ПРАШАЊА Листа На Членови Календар Нови Мислења Брзи Врски Одјавите

AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved  AnaSCI Fitness Evolved


        
        
        
        

Автоматски Преводи (Напојува со Yandex):
Albanian Belarusian Catalan Czech Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Hungarian Italian Latvian Lithuanian Macedonian Norwegian Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Go Back  Анаболни Стероиди Дискусија и боди билдинг Форум > Анаболни Наука Дел > Анаболни Наука Форум

Reply
 
Алатки За Тема Прикажување На Сцени
Тестирање крв - неопходност во AAS употреба - Дел 3
Old
  (#1)
PRIDE
AnaSCI ВЕТЕРИНАР / Донирање Член
 
PRIDE's Avatar
 
Offline
Мислења: 1,675
Join Date: Април 2009
Тестирање крв - неопходност во AAS употреба - Дел 3 - 01-08-2013, 01:23 AM

Билирубин

Билирубин е еден од многу состојки на жолчката, која е формирана во црниот дроб. Зголемување во нивоата на билирубин може да биде показател на црниот дроб стрес или оштетување/воспаление. Лекови кои може да се зголеми билирубин вклучува орални стероиди (17-АА), антибиотици, диуретици, морфиум, кодеин, контрацептиви, итн. Лекови кои може да се намали нивоа се barbiturates и кофеин. Не-дрога предизвикана од зголемено ниво може да биде показател на жолчни камења, голема метастазите на црниот дроб, и cholestasis од одредени лекови, хепатит, sepsis, sickle клеточна анемија, цироза на црниот дроб, итн.

Нормалниот опсег:

Вкупен Билирубин за Возрасни
0.3-1.0 mg/dl

Алкална Phosphatase

Овој ензим кој се наоѓа во многу висока концентрација во црниот дроб и за оваа причина се користи како индикатор на црниот дроб стрес или оштетување. Зголемено ниво може да го запре од цироза на црниот дроб, тумор на црниот дроб, бременост, лекување фрактура, нормално коски на одгледување на децата, како и ревматоидниот артритис. Намалените нивоа може да потекнуваат од хипотироидизам, неухранетост, пернициозна анемија, скорбут (витамин Ц дефицит) и вишокот на витамин Б ingestion. Како страна забелешка, антибиотиците може да предизвика зголемување на ензимот нивоа.

Нормалниот опсег:

16-21 години
30-200 U/L

Возрасни
30-120 U/L

Pt. 3

AST (Aspartate Aminotransferase, претходно позната како SGOT)

Ова е уште еден ензим кој е користи за да се утврди дали има оштетувања или стрес на црниот дроб. Тоа исто така може да се користи за да се види дали срцеви заболувања е можноста, како и, но тоа не е како точни. Кога црниот дроб е оштетен или воспалени, AST нивоа може да се зголеми на многу високо ниво (20 пати од нормалната вредност). Ова се случува затоа што AST е пуштен на слобода кога клетките на тоа особено органи (црниот дроб) се lysed. На AST потоа влегува циркулацијата на крвта и надморска височина може да се види. Зголемување на нивото може да биде показател на срцеви заболувања, болести на црниот дроб, скелетните мускули болест или повреди, како и топлина мозочен удар. Намалените нивоа може да биде показател на акутна бубрежна болест, beriberi, дијабетична ketoacidosis, бременоста, и бубрежната dialysis.

Нормалниот опсег:

Возрасни
0-35 U/L (Жени може да имаат малку пониско ниво)

ALT (Аланин Aminotransferase, претходно позната како SGPT)

Ова е уште еден ензим кој се наоѓа во високи нивоа во рамките на црниот дроб. Повреда или болест на црниот дроб, ќе резултираат во зголемување на нивото на АЛТ. Јас треба да се сепак имајте на ум, дека поради помала количина се наоѓаат и во скелетните мускули, може да биде тежината обука индуцирана се зголеми . Тежина обука предизвикува оштетување на мускулното ткиво и на тој начин би можеле да малку го подигнете овие нивоа, давање на лажни индикатор за заболување на црниот дроб. Сепак, за најголем дел, тоа е прилично прецизни дијагностички алатка. Зголемување на нивото може да биде показател на хепатит, хепатална necrosis, цироза на црниот дроб, cholestasis, хепатална тумор, hepatotoxic лекови, и жолтица, како и тешки изгореници, траума striated мускул (преку тежина обука), миокарден инфаркт, мононуклеоза, и шок.

Нормалниот опсег:

Возрасни
4-36 U/L

Функцијата На Ендокриниот

Тестостерон (Слободни и Вкупно)

Ова е, се разбира хормон кој што на сите треба да е исклучително запознаени со како што е името на оваа тука magazine! Во секој случај, исто како и некои основни информации, околу 95% на циркулацијата на Тестостерон во човекот тело е формирана од страна на Leydig клетки, кои се наоѓаат во тестисите. Жените исто така имаат мала количина на Тестостерон во нивното тело, како и. (Некои повеќе од другите, кои сметките за брада дами, можете да го видите во циркус, или шета со Крис Shugart.) Ова е од многу мала количина на Тестостерон се излачува од јајниците и на надбубрежната жлезда (во која поголемиот дел е направен од надбубрежните конверзија на androstenedione да Тестостерон преку 17-бета HSD).

Nomal низа, вкупно Тестостерон:

Машки

Возраста 14
<1200 ng/dl

Возраст 15-16
100-1200 ng/dl

Возраст 17-18
300-1200 ng/dl

Возраст 19-40
300-950 ng/dl

Над 40
240-950 ng/dl

Женски

Возраст 17-18
20-120 ng/dl

Над 18
20-80 ng/dl

Нормалниот опсег, слободниот Тестостерон:

Машки
50-210 стр/ml

LH (Luteinizing Хормон)

LH е гликопротеин тоа е се излачува од предниот хипофизата и е одговорен за сигнализација на leydig ќелии за производство на Тестостерон. Мерење на LH може да биде многу корисно во смисла на утврдување дали hypogonadic државата (низок Тестостерон) е предизвикана од тестисите не се одговора и покрај високата или нормален LH нивоа (основно), или дали тоа е штитната жлезда не секрецијата доволно LH (средно). Се разбира, хипоталамусот — која лачи LH-RH (luteinizing хормон ослободувачки хормон) — исто така би можел да биде виновникот, како и можеби и хипоталамусот и хипофизата.

Ако тоа е случај на тестисите не се одговора на LH, потоа работи како clomiphene и hCG навистина нема да ви помогне. Ако проблемот е средно, тогаш има подобра шанса за подобрување со терапија. Зголемување на нивото може да биде показател на hypogonadism, precocious на пубертетот, и хипофизата аденом. Намалените нивоа може да биде показател на хипофизата неуспех, hypothalamic неуспех, стрес, и неухранетост.

Нормално се движи:

Возрасни Машки
1.24-7.8 IU/L

Возрасни Женски
Follicular фаза: 1.68-15 IU/L
Ovulatory фаза: 21.9-56.6 IU/L
Luteal фаза: 0.61-16.3 IU/L
Postmenopausal: 14.2-52.3 IU/L

Estradiol

Со ова се најпотентната на естроген, јас сум сигурен дека сме сите свесни дека тоа може да биде одговорен за работи како задржување на водата, хипертрофија на масното ткиво, gynecomastia, а можеби дури и хипертрофија на простата и тумори. Како машки тоа е многу важно да се добие вашите нивоа на овој хормон се проверуваат за горенаведените причини. Исто така, тоа е основно естроген кој е одговорен за негативни повратни информации циклус кој го потиснува ендогени Тестостерон производство. Значи, ако вашиот нивоа на estradiol се прилично високи, можете да се обложуваат вашиот задник што ќе биде hypogonadal, како и.

Зголемен estradiol нивоа може да биде показател на торзија на туморот, надбубрежните тумор, хепатална цироза на црниот дроб, necrosis на црниот дроб, хипертироидизам, итн.

Нормално се движи:

Возрасни Машки
10-50 стр/ml

Возрасни Женски
Follicular фаза: 20-350 стр/ml
Midcycle врв: 150-750 стр/ml
Luteal фаза: 30-450 стр/ml
Postmenopausal: 20 стр/ml или помалку,

Тироидната жлезда (T3, T4 Вкупно и Слободни, TSH)

T3 (Triiodothyronine)

T3 е повеќе metabolically активни хормони надвор од T4 и T3. Кога нивоа се под нормалните тоа е генерално безбедно да се претпостави дека поединецот е страдаат од хипотиреоидизам. Лекови кои може да го зголеми нивото на T3 вклучуваат естроген и орални контрацептиви. Лекови кои може да се намали нивото на T3 вклучуваат анаболни стероиди/андрогени, како и propanolol (бета adrenergic блокатор) и високи дози на salicylates. Зголемување на нивото може да биде показател на Гробовите болест, акутна thyroiditis, бременост, хепатитис, итн. Намалените нивоа може да биде показател на хипотироидизам, протеинска малнутриција, бубрежна инсуфициенција, Кушингов е синдром, цироза на црниот дроб, болести на црниот дроб.

Нормално се движи:

16-20 години
80-210 ng/dl

20-50 години
75-220 ng/dl или 1,2-3.4 nmol/L

Над 50
40-180 ng/dl или 0.6-2.8 nmol/L

T4 (Тироксин)

T4 е само уште еден индикатор за тоа дали или не некој е во хипогликемија или hyperthyroid држава. Тоа исто така е прилично сигурен но, слободен тироксин нивоа треба да се оценуваат како добро. Лекови кои го зголемуваат на намалување T3, во повеќето случаи, направете го истото со T4. Зголемените нивоа се индикативни за истите работи како T3 и намалување може да биде показател на протеини осиромашен држави, јод во клубот, бубрежна инсуфициенција, Кушингов е синдром, и цироза на црниот дроб.

Нормално се движи:

Возрасни Машки
4-12 ug/dl или 51-154 nmol/L

Возрасни Женски
5-12 ug/dl или 64-154 nmol/L

Слободен Т4 или Тироксин

Бидејќи само 1-5% од вкупниот износ на T4, всушност, е бесплатна и корисна, овој тест е далеку подобар индикатор на тироидниот статус на пациентот. Зголемување покажува hyperthyroid државата и намалување покажува hypothyroid држава. Лекови кои го зголемуваат слободни T4 се heparin, аспирин, danazol, и propanolol. Лекови кои ја намалуваат тоа се furosemide метадон, и rifampicin. Зголемени и намалени нивоа се укажува на истиот можни болести и состојби кои се гледа со T4 и T3.

Нормално се движи:

0.8-2.8 ng/dl или 10-36 pmol/L

TSH (Тироидната жлезда Стимулирачки Хормон)

Мерење на нивото на TSH може да биде многу корисно во смисла на утврдување дали проблемот живее со тироидната жлезда себе или штитната жлезда. Доколку TSH нивоа се високи, тогаш тоа е само тироидната жлезда не реагира поради некоја причина но доколку TSH се ниски нивоа, тоа е хипоталамусот или штитната жлезда дека има нешто во ред со него. Проблемот може да биде тумор, некои од типот на траума, или инфаркт.

Лекови кои можат да го зголемат нивото на TSH вклучува литиум, калиум јодид и TSH себе. Лекови кои може да се намали TSH се аспирин, heparin, допамин, T3, итн. Зголемување на TSH е показател на thyroiditis, хипотироидизам, и вродени cretinism. Намалените нивоа се индикативни за хипотироидизам (хипофизата дисфункција), хипертироидизам, и хипофизата hypofunction.

Нормално се движи:

Возрасни
2-10 uU/ml или 2-10 mU/L

Знаејќи како да се интерпретираат овие тестови може да биде многу важна алатка во однос на здравјето и телото на капацитетите и атлетик напредок. Користете го вашиот нови знаења мудро!


Користете кодот ГОРДОСТ за да се добие 5% попуст на вашето следно Synthetek цел!
   
Reply With Quote
Reply

Алатки За Тема
Прикажување На Сцени

Објавување Правила
Вие не може да пост нови теми
Вие не може да пост одговори
Вие не може да пост прилози
Вие не може да изменувате вашите мислења

[IMG] код е На
HTML кодот е Исклучување

Форум Скок


Часовите се според зоната GMT -4. Времето сега е 05:44 PM.


Copyright © 2003-2020 AnaSCI.org. All rights reserved.